Γεια σας,


Ολοκλήρωσα την πρωτοβάθμια, γυμνασιακή και λυκειακή μου εκπαίδευση στο Δημοτικό Σχολείο Σοκόλλου και στο Λύκειο Χαβσά, στην περιοχή Χαβσά της Αδριανούπολης. Η ακαδημαϊκή μου πορεία περιέλαβε τόσο τεχνικούς όσο και κοινωνικούς ακαδημαϊκούς τομείς, καλύπτοντας τα Πανεπιστήμια Τεχνικό Γιλντίζ, Τράκια, Ανατολού και Σακάρια.


Όσον αφορά τη γνωριμία μου με τους υπολογιστές και την επαγγελματική μου ζωή:


Κατά τα χρόνια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής μου, είχα την ευκαιρία να εργαστώ τόσο στην οικογενειακή μας επιχείρηση όσο και σε διάφορους τομείς. Η συσκευή που άλλαξε τη ζωή μου—ο υπολογιστής—τη συνάντησα το 1984 ενώ ήμουν φοιτητής στη Σχολή Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Γιλντίζ. Έγραψα τους πρώτους μου κώδικες σε έναν Amstrad PC που ανήκε σε έναν φίλο, στις αίθουσες μελέτης του Ανδρικού Φοιτητικού Οικοτροφείου Abdi İpekçi. Είμαι ένας από τους πρώτους αποφοίτους του Τμήματος Προγραμματισμού Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Τράκια. Κ κάναμε την πρώτη μας σύνδεση στο διαδίκτυο το 1988 ενώ σπουδάζαμε εδώ, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης όπου καλεσμένος ήταν ο Καθ. Δρ. Oğuz MANAS, χάρη στις δυνατότητες που μας παρείχε. Θυμάμαι με αιώνια ευγνωμοσύνη και σεβασμό τον αξιότιμο δάσκαλό μας Καθ. Δρ. Abdüssamet MARŞOĞLU, ο οποίος μας έδωσε ένα επάγγελμα που θα επηρέαζε ολόκληρη τη ζωή μας.


Η πρώτη μου ασφαλισμένη εργασία ήταν ως υπάλληλος Turing Triptik στο Τελωνείο Καπίκουλε. Στη συνέχεια, σε αυτό που μπορώ να αποκαλώ την επιχειρηματική μου εμπειρία, άνοιξα την πρώτη επιχείρηση παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και υπολογιστών στην Αδριανούπολη το 1989 (EBİM Computer and Engineering). Το 1992, ξεκίνησα να εργάζομαι ως Υπεύθυνος Αυτοματισμού ADIS στην PTT (Αδριανούπολη). Όταν η Türk Telekom διαχωρίστηκε το 1995, παρέμεινα στην Türk Telekom. Ανέπτυξα αυτόνομα λογισμικά που κάλυπταν τους πρώτους ιστότοπους, αυτοματισμούς κέντρων, τιμολόγηση-είσπραξη και αυτοματισμούς προσωπικού εντός του ιδρύματος. Μεταξύ 2000 και 2006, συμμετείχα στην 12μελή Ομάδα Εργασίας Ανάπτυξης Τεχνολογιών Ιστού που συστάθηκε στη Γενική Διεύθυνση της Türk Telekom. Είχα την ευκαιρία, έστω και μικρή, να συμβάλλω στον σχεδιασμό, τη δημιουργία και την ανάπτυξη εθνικών εταιρικών (και γενικών) λογισμικών και συστημάτων. Με αυτόν τον τρόπο, έγινα μάρτυρας πολλών πρώτων στον τομέα του διαδικτύου και των τεχνολογιών ιστού στον δημόσιο τομέα στην Τουρκία· ειλικρινά, η οπτική μου άλλαξε.


Όταν η Türk Telekom ιδιωτικοποιήθηκε το 2006, μετακινήθηκα στο Πανεπιστήμιο Τράκια. Εντάχθηκα σε ένα παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον στη Διεύθυνση Πληροφορικής. Κατά τη διάρκεια αυτή, συνέχισα να αναπτύσσω αυτόνομα λογισμικά, αν και σε μικρότερο βαθμό, αλλά εργάστηκα περισσότερο στον σχεδιασμό και τη δομή δικτύων. Επίσης, κατά καιρούς εκτελούσα χρέη Διευθυντή Διεύθυνσης. Μετά τη μετακίνησή μου στο Πανεπιστήμιο Τράκια, είχα την ευκαιρία να ολοκληρώσω το Μεταπτυχιακό μου, το οποίο είχα ξεκινήσει ενώ εργαζόμουν στην Türk Telekom.


Το 2009, ξεκίνησα να εργάζομαι ως Διδάσκων στο νεοϊδρυθέν (2008) Επαγγελματικό Σχολείο Τούντζα, που παρέχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Λίγο αργότερα, διορίστηκα ως Αναπληρωτής Διευθυντής, καθήκον που εξακολουθώ να εκτελώ.


Αν και δεν χρησιμοποιώ πολύ τα κοινωνικά μέσα, συνεχίζω να εργάζομαι στον τομέα της διαχείρισης κοινωνικών μέσων.


Έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη και εργάζομαι σε αυτήν από το 2017. Αυτή η εργασία είναι αποκλειστικά για προσωπική περιέργεια και προσωπική ανάπτυξη· δεν επιδιώκει κανέναν ακαδημαϊκό στόχο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, απόκτησα ένα χόμπι όπως η ψηφιακή τέχνη.


Μιλώντας για χόμπι, το πινγκ πονγκ καταλαμβάνει σημαντική θέση στη ζωή μου.


Έχω ένα κανάλι στο YouTube όπου μιλώ για τα προβλήματα υγείας που έχω βιώσει· μπορείτε να το βρείτε στο www.ostomyfan.com ή μέσω του https://www.youtube.com/@ostomyfan.


Η συνέχεια θα έρθει όταν μου έρθει στο μυαλό.... ;)

ilkay